2 kommentarer om “Del din historie med oss

1. Lou sier:

Jeg jobbet som vikar i barnehage i to år. Fordi jeg var ufaglært i en barne- og ungdomsarbeiderstilling kunne jeg for det første ikke få fast lønn, men måtte gå på timer, noe som gjorde at i måneder med ferie var det svært vanskelig for meg. I tillegg var jeg eneste stabile voksen på avdelingen, da de to andre jeg jobbet med stadig var i sykemelding. Slik regelen er nå, så får man ikke vikar før det har gått to uker. Det vil si at da de var sykemeldte om hverandre var jeg stadig vekk helt alene på avdeling med opptil 9 barn fra 10 måneder til 2 år. Fler kunne ikke engang gå. Jeg holdt ut fordi jeg ble så glad i barna og følte et stort ansvar for å være tilstede som eneste stabile voksen da dette er svært viktig for små barn. Etterhvert kom pedagogisk leder tilbake, men vedkommende brukte mesteparten av tiden med å lage planer og sende ut mailer til foreldre i tiden som hun egentlig skulle brukt med barna. Dette har jeg forstått er vanlig da mange føler at den uspesifiserte tiden de får hver dag ikke er nok til å få gjort det de skal av papirarbeid.

Hvordan få skiftet en bleie man er alene på avdeling? Hva gjør man med de 8 andre småbarna? Hvordan ta med seg 9 barn fra ett rom til et annet når 3 av dem enda ikke kan gå? Hvordan legge 9 barn samtidig? Hvordan trøste 9 barn samtidig?
    Det var til tider hjerteskjærende å være på jobb. Til slutt ble jeg byttet ut med en person med rett på fast jobb og barna var igjen med to faste voksne de ikke kjente. i tillegg til uendelig mange tilkallingsvikarer som kom og gikk.
    Jeg selv ble sykemeldt og har ikke vært i jobb på nesten ett år på grunn av utmattelse.

Livet i barnehage gir mange ubehagelige historier. Men det skulle vært stedet for de beste og flotteste historiene. Barn burde være trygge og ha friheten til å være barn. Ikke bli tvunget til å sitte inne en hel dag og bevege seg i et lite område fordi det kun er én person tilstede og dermed ikke kan ta turer ut og arrangere aktiviteter.

Liker