Barnehageopprøret 2018

Vi har visst det lenge alle sammen – bemanningen i barnehagen er ikke god nok!

I mange år har vi vært tause om hverdagen i barnehagen. Den tiden er over. Barn fortjener at vi står opp og sier ifra om uforsvarlige forhold. Barna trenger at vi sier ifra til politikere og andre med ansvar for hverdagen i barnehagen. Barn har rett til å møte en barnehage som er i stand til å oppfylle lovverket, derfor må vi ta ansvar. Vi må si ifra om hva som står i veien for en forsvarlig barnehagehverdag.

Har du kjent på utilstrekkelighet? Tenkt at «dette er egentlig ikke greit»? Sagt ja til «å klare dagen uten vikar» selv om du egentlig mener nei? Tenkt at «det var bare flaks at det gikk bra i dag»? For mange barn og for få ansatte, men «det er bare slik det er»?

Nå oppfordres alle til å dele sin historie – til å fortelle om dagene og organiseringen som ikke har fått se dagens lys.

Ved å dele dine praksisfortellinger, tillater du at historiene kan deles på ulike arenaer, og kan forevises politikere med ansvar for barnehagepolitiske avgjørelser. Du velger selv om du vil levere anonymt.

Mange forteller om opplevelser og organisering av barn per ansatt som rett og slett er #uforsvarlig.

Send inn din fortelling!