Jeg kommer til å være alene med 12 barn i totalt 4 timer og 15 minutter… Jeg skulle ønsket at jeg kunne delt meg i to i denne situasjonen. Én for de 11 barna som ble redde og én for Hans som trengte mye påfyll av trygghet, nærhet og omsorg. Denne dagen gikk jeg som de fleste andre dager hjem og følte meg utilstrekkelig.

Jeg sitter alene med mine 12 barn. Assistenten min er på møte i forbindelse med grønt flagg. Det vil si at jeg kommer til å være alene med gjengen min i totalt 4 timer og 15 minutter. Dette grunnet åpningstiden i forhold til arbeidstid, møte og pauseavvikling. Assistenten min kommer også til å tilbringe 2timer og 45 minutter alene med dem i dag. Det vil si at i 7 timer i løpet av denne dagen er det en voksen på 12 barn.

12 unike barn med hver sin sekk å bære. Skuldrene mine henger ved siden av ørene. Jeg har fordelt barna slik at de klarer mest mulig selv. Men jeg har to gutter som sliter litt med sitt. Som trenger en voksen som hjelper og veileder dem gjennom dagen. Hvor skal jeg begynne? Jeg velger å plassere meg litt strategisk mellom dem for å kunne følge dem opp fra sidelinja. Plutselig kommer lille Lisa krypende i fanget mitt igjen. Hun savner foreldrene sine, foreldrene som nettopp har skilt lag. Mens jeg trøster og lytter til henne, ser jeg på kroppsspråket til Per at det er noe på gang. Jeg begynner å prate med han og veileder han gjennom konflikløsningen og skuldrene, som hang på samme plass som mine den dagen, begynte sakte å senke seg igjen hos han. Jeg skrøyt av måten han håndterte konflikten på. Det å bruke ordene og ørene sine har vi øvet masse på. Med litt veiledning fra oss voksne så klarer han å bruke denne kunnskapen. Istedenfor å slå eller klore den han er i konflikt med.

Mens jeg snakket til Per, som lyste opp av mine ord, så kom Hans fra min andre side og begynte å slå, sparke og klore meg. Han ble sint på meg fordi at jeg ikke så han som lille Per. Jeg, som er den nærmeste personen i livet hans. Et liv som er preget av psykisk vold, men som bare ble henlagt av de øvre instansene hver gang vi søkte om hjelp. Jeg går ut med han mens jeg ser 11 forskremte par øyer som så på oss to. Jeg sa at de skulle fortsette leken og at jeg snart kommer tilbake. Jeg skulle ønsket at jeg kunne delt meg i to i denne situasjonen. Én for de 11 barna som ble redde og én for Hans som trengte mye påfyll av trygghet, nærhet og omsorg. Jeg setter meg utenfor rommet med Hans, holder han tett inn til meg mens jeg sier at jeg er her for å hjelpe han. Han prøver fremdeles å gjøre meg vondt. Men etter hvert så slapper han av, krypper inntil meg og gråter. Vi snakker en del sammen, fra ting vi ble enig om når følelsene tok over kroppen til bekreftelse på at jeg er glad i han. Etter hvert er vi klare for å gå inn igjen.

Jeg er så heldig at jeg har en så selvstendig barnegruppe. Det gikk bra med dem mens jeg var borte i dag også. Så var det på tide med ryddetid. Om ikke så lenge så kommer assistenten min tilbake. De siste 45 minuttene av arbeidsdagen min skulle vi tilbringe sammen. Dette blir fint. Denne dagen gikk jeg som de fleste andre dager hjem og følte meg utilstrekkelig. Jeg fikk ikke gjenomført den aktiviteten jeg hadde planlagt. Jeg gikk hjem med nye blåmerker, nye sår på hendene mine, med en fersk samtale med noen foreldre som ikke ville utsette barnet sitt for Hans sine utbrudd lenger, med et håpløst system som ikke frigjorde ressurser for Hans, som så virkelig trengte hjelp.. også sitter jeg igjen med disse tankene, har jeg sett alle i dag?