Ukens dilemma: I morgen er frist for å søke om spesialpedagog og kommunal tilrettelegging for barn med ekstra behov i min kommune. På min avdeling har jeg tre som skal ha spesialpedagog og to av dem søker vi også kommunal tilrettelegging for. Heldigvis sier min styrer at hun kan skrive spesped- søknadene. For på min avdeling er det fravær hele uken (og de tre foregående ukene).

Så dilemmaet er: De nye søknadsskjemaene er enda mer omfattende enn før, og egentlig står det meste i individuell plan, bare med andre ord og fokus på utvikling hos barnet, ikke å få ekstra ressurser, så det tar flere timer å skrive hver av søknadene. Men når jeg går fra avdelingen er det enda mindre mulighet å få gitt barna med spesielle behov det ekstra de trenger, og når minst to da er borte fra avdelingen blir det også et dårligere tilbud til de andre barna. Men hvis ikke jeg får skrevet søknadene nå, får alle et dårligere tilbud neste år.

Så jeg går fra kaoset på avdelingen, setter meg på kontoret og hører gråten gjennom døren og vet at mine medarbeidere gjør så godt de kan og at de vet at det er viktig arbeid som må gjøres akkurat nå. Men når jeg kommer inn igjen ser jeg også frustrasjonen hos de voksne fordi situasjonen har vært stressende for både voksne og barn og mine medarbeidere har kjent på utilstrekkelighet og går hjem med dårlig samvittighet for barna de ikke har fått mulighet til å møte og se på en ordentlig måte. Heldigvis ser jeg også at det ligger leker over hele avdelingen og tenker at jeg er glad mine medarbeidere har prioritert barna fremfor rydding når de har vært så få voksne!