23.jpg

Vi har utvida barnegrupper og er 28 barn 3-6 år og 4 voksne. Vi har barn med fysiske og kognitive særskilte behov, vi har barn som strever med språket, vi har barn som er minoritetsspråklige og flyktninger. Vi har barn som strever med overganger både de som ikke takler mange barn rundt seg og blir utagerende, og de som står igjen til slutt bare for å kunne være alene noen sekunder. Vi har barn som gjerne vil slippe å snakke når det er mange rundt seg. Vi har de som gjerne snakker med mange rundt seg, men som må skrike for å bli hørt. Vi har barn som trenger hjelp til å leke og kommunisere med andre barn. Vi har bleiebarn, vi har barn som fortsatt skal sove, de som prøver å slutte med bleier og de som trenger å ha en voksen med seg på toalettet. I tillegg skal de voksne ha pauser, møter, avspasering, ferie, kurs, permisjoner, oppfølging av enkeltbarn, foreldresamtaler, foreldrekontakt ved levering og henting, og noen ganger blir vi også syke. Pedagogene skal også ha samarbeids tid, og da står det igjen to voksne med 28 barn. Det er mange barn med individuelle behov, men mange av disse behovene blir dessverre ikke dekt. Det er vondt å gå hjem og vite at jeg atter en gang ikke fikk holdt den avtalen jeg hadde med Per. Eller at Pia ikke gikk på toalettet tidsnok fordi de voksne ikke hadde mulighet til å følge henne. Eller at ingen vet hvor mye mat Mats spiste tre dager på rad. Med tidligvakt og seinvakt er vi noen dager 4 på jobb kun i 1.5 time.

Det er for få voksne, og det oppleves ikke greit for verken barn, foreldre eller ansatte at det er sånn. Gi oss flere voksne i barnehage.