#8

8.jpgOfte sitter det noen av mine ansatte og gråter på kontoret mitt. Belastningsskader, vonde armer, søvnproblemer og en totalbelastning som er vanskelig å håndtere. På toppen av dette står jeg og dytter på dem nye krav og forventninger

Jeg er styrer i en middels stor privat barnehage på Østlandet.

Vi har såpass mange ansatte at jeg kan regne med at minst en er hjemme fra jobb hver dag. I tillegg har vi mange ansatte med små barn som også har sine sykeperioder.

De ansatte har 5 uker ferie i året. De fleste av barna knapt 4 uker. Jeg har aldri regnet etter hvor mange dager dette utgjør i løpet av året, men at det blir mange er sikkert og visst.

Alle disse dagene barna har for lite voksne rundt seg er min skyld. Fordi det er ikke hver dag jeg kan finne en vikar.

Hver avdeling har to pedagoger hos oss. Så, i snitt, er det 8 timer ubunden tid i uka. I tillegg kommer møter, kurs og samtaler med kollegaer og foreldre.

Ofte sitter det noen av mine ansatte og gråter på kontoret mitt. Belastningsskader, vonde armer, søvnproblemer og en totalbelastning som er vanskelig å håndtere. På toppen av dette står jeg og dytter på dem nye krav og forventninger;

Kultur for læring, Kvello, realfagssatsing. Ny rammeplan, IKT og tidlig innsats. Kom dere ut, gå på ski, husk litt dramalek, gi barna sunn og ernæringsrik mat. Sørg for at ingen mobber og at alle har en venn. Tørk litt støv og hold garderoben ryddig. Lær barna om hygiene og resirkulering. Frø må sås nå, ikke glem det! Er bøkene til barna tilgjengelig, og lekene hele, rene og aktuelle? Fint om noen kan rydde på lageret og strø litt sand på glatta. Rådyrene må fores og kanskje vi kan klekke kyllinger til påske? Ny studentperiode. Heng i! To årssamtaler og trygge overganger. Besøkskvelder og samarbeid med skole og kommune. Husk frist til logoped og prøv å finne ut av barnet som er så stille.

Lista stopper aldri, kravene mine er mange, store og vanskelige. «Si ifra om det er noe jeg kan hjelpe dere med», sier jeg. ! «Neida», svarer dere på gulvet. «Det går greit med oss….» ….men gjør det egentlig det….?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s