Det er fredag. Vi har endelig en fin barnehagemorgen etter flere dager med fravær og ferie. Jeg har en på ferie idag, vi tar ikke inn vikar på feriedager. Det er det kjeden min som avgjør, men idag gjorde vi det fordi de har gått to dager uten vikar og det er slitsomt. Fravær påvirker alle avdelingene i barnehagen, også de andre må avbryte planer for å hjelpe til. Alle er greie og jobber ekstra, men de sier at det er krevende for de, jeg ser det godt.

Så har vi fått inn en ansatt som er syk på småbarns avdelingen. Godt at vi har en lærling, like etterpå ringer hun også og er syk. En annen ansatt på denne avdelingen ringer og blir borte neste uke, jeg blir fysisk kvalm. Pedagogisk leder på småbarns avdelingen er utslitt og halvsyk. Vi får hjelpe så godt vi kan i dag, med en voksen mindre barn er det strengt tatt #uforsvarlig.

Som styrer har jeg oppgaver som venter. Hjelp; gi meg styrke til å komme gjennom dagen. Vi må avlyse assistentmøte på grunn av for få i personalet. Synd de skulle forberede seg til foreldremøte og det er ikke ofte de setter seg ned og prater, vi er enige om å utsette møte. Ledermøte må vi ha, selv om det strengt tatt ikke er rom for det. Men været er fint idag og da er det lettere å gjennomføre. Jeg og de andre avdelingene prioriterer å hjelpe småbarns avdelingen.

På ledermøtet må jeg informere om at kjeden er bekymret for en bemanningsnorm. Da må det sannsynligvis reduseres i vikarbruk og lederressurs. Redusere på 2% av personalkostnadene som er vikarbudsjettet, da blir det vel 1% igjen. Vi er ferdige med opptaket, vi er heldige og fyller opp.

Pedagogisk leder på småbarnsavdelingen sier hun at vil begynne å søke seg om etter ny jobb. Barna er enda mindre enn før, mange er 1 år, de trenger mye, det har hun erfart. Vi får også større grupper, 15 småbarn i en gruppe, det blir en utfordring.

Møtet er ferdig og da kommer meldingen; et forslag til bemanningsnorm. Endelig, det føles som et minimum av et minstekrav. Så kan en jo lure på hvordan dette går med ennå mindre på vikarbudsjettet, mindre tid til ledelse, hvordan skal en dekke inn mer planleggingstid?

Jeg skal kjenner på stor lojalitet mot eiere, men nå tenker jeg at lojaliteten også må ligge hos barna og arbeidsforholdene til de voksne i barnehagen! Det er du som politiker som sitter med dette ansvaret, det er på tide å rydde opp! Det må finansieres, drives økonomisk tilsyn og vedtas lover som gir barn absolutte rettigheter. Kvaliteten som dere ønsker i barnehagen koster! Jeg gjør jobben min og hjelper på avdelingene mot slutten av dagen. Det er ikke en spesiell dag, vi har mange slike dager.

Når det handler mer om å komme seg gjennom dagen, så er det noe fundamentalt som mangler. Jeg undres; HVOR BLE DET AV BARNETS BESTE?