#45

Mitt eldste barn gikk i en av Oslos største barnehager. Det var 27 barn på avdelingen hans. Skjønt det het ikke avdeling, men soner. Et moderne bygg med glatte vegger og høyt under taket.

27 barn på 4 ansatte. Ingen faste plasser og enorm gjennomtrekk av vikarer. På vårparten var de ofte over 30 barn på avdelingen/ sonen siden 2 åringene skulle ha tilvenning.
Jeg kan bare tenke meg til hvordan det er å jobbe under slike forhold. Men jeg kan fortelle litt om hvordan det var å ha barn et slikt sted: Ofte måtte jeg levere barnet til villt fremmede som sto og krysset han inn. Det var de gangene de faktisk hadde vikar..
På foreldresamtale fikk jeg høre at sønnen min var en typisk bilgutt. Hæ? sa jeg, han har aldri rørt en bil. Ups! sa den ansatte, jeg snakker om feil barn.
Under utelek skjedde det svært mye som de ansatte ikke fanget opp – det var den sterkestes rett som gjaldt. En gang ble mitt barn med på en tur med en annen avdeling / sone. Det oppdaget ingen før de skulle spise. Ingen savnet han i barnehagen. Vi søkte bytte til en mindre barnehage samme kveld.
Etter en uke i ny barnehage ble vår inneslutta gutt som aldri snakket om barnehagen, til en skravlete blid unge som ivrig og glad fortalte om hverdagen sin.

2 kommentarer om “#45

 1. ReddForFremtiden sier:

  Hei!

  Måtte bare si litt om livet som vikar i barnehage.

  Utdanner meg til fagarbeider men trenger 5års i praksis før jeg blir ferdig utdannet.
  Har vært i 3 ulike barnehager i det siste 3årene. Vi som er vikarer er mye på gulvet med barna. Vi elsker dette, men jeg føler på at det er meg som er tilstede på avdelingen i 7.5 timer.

  Pedagogene er opptatt med papir arbeid, mye kontorarbeid osv…
  Likevel fikk jeg beskjed om at det blir ikke mer jobb på meg. De må ta inn en pedagog til etter den nye normen. Har selv barn i barnehage og får vondt av å vite hvor lite tid de voksne har til barna. Jeg selv hvordan det er hos oss. Har dårlig samvittighet for at mange ganger har jeg ikke 4 par øyner for å føler med alle barna, sikkerhet er på lav nivå når det er 3 voksne og 12 barn 1-3år. Frustrasjon er høyt og dette er absolutt ikke en sted hvor barn skal føle seg trygge når vi voksne gjør ikke det…

  Gruer meg ekstremt å bli arbeidsledig, håper virkelig at det endrer seg, at politikerne ser at pedagognorm uten full bemanning hele dagen en dårlig idé.
  Jeg ville bare si ifra hva jeg tenker.
  Takk!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s