Jeg orker ikke mer. Faen!

Jeg har jobbet i barnehage siden jeg ble barne og ungdomsarbeider i 2000. Det blir bare verre i barnehagene. Vi har ikke tid til barna lengre. Jeg spør meg selv og dere som bestemmer: Hvorfor vil vi ha barn ned i 10 måneders alder inn i institusjoner uten forsvarlig bemanning? Det er nok forskning på feltet som sier at så små barn trenger få og trygge omsorgpersoner rundt seg.
Førsteamanuensis ved Diakonova, Trine Klette er bekymret. Hun peker på at de yngste barna opplever mye stress knyttet til det å bli adskilt fra mor eller far, samt å måtte forholde seg til mange nye voksne og barn. Dette kan påvirke evnen til å håndtere følelser senere i livet, og hvordan de klarer å knytte seg til andre mennesker.
Jeg har gått med dårlig samvittighet på jobb så mange dager at jeg ikke har telling lengre. Men nå er jeg bare forbannet! Fordi det er ikke vi som jobber i barnehagen som setter premissene selv om vi står i førstelinja. Kan noen fortelle meg hvor mye kvalitet barnehagen kan gi de minste? I mitt tilfelle 12 barn i alderen ti måneder til tre år.
Utover at det råder en taushetkultur i hele sektoren, så handler dette om politikere som vil spare penger. Vi må involvere foreldrene!
Vi som jobber i feltet må stå opp å si ifra!
Her er en beretning fra en vanlig arbeidsdag: En dag i mitt barnehage liv: Jeg har tidligvakt i dag. 07.30. På naboavdelingen er førstemann syk. Så jeg tar imot for begge avdelingene. Neste vakt kommer kl. 08.00. Er jeg uheldig så kommer det 24 små før noen andre kommer. De skal ta avskjed med sine kjære og dyttes inn i den harde virkeligheten.
Jobber du i barnehage så er du en multitasker. Behov, interesser og ønsker hos barna er ulike. Hun har nettopp fått en lillesøster, så hun har en tøff tid siden hun nå må dele foreldrenes oppmerksomhet. Han har cøliaki. Pass på så han ikke får tak i en annens mat boks. De fleste blir satt rundt bordet med mat boksen. Det er best slik. Få oversikt over hva som skjer. kl. 08.00 kan jeg love deg at stressnivået er høyt. Dagen går i ett. Noen dager har jeg ikke vekslet ett ord med en av mine fire kolleger. Enkelte dager når barn blir hentet og foreldre spør: «Hva har mitt barn gjort i dag?» , så har jeg ikke noe svar. Jeg vet ikke. Det er ikke bra nok!
Jeg kjenner mange barnehagefolk og om de har en fellesnevner så er at de gir jernet. De står på til de stuper. De vil det beste for barna som går i barnehagen. Hvordan skal vi kunne følge opp så mange små barn? Jeg har ofte sittet på gulvet fra kl.16.00 til 17.00 som eneste voksen. Alene med 10 barn. Bare ventet på foreldre og passet på at ingen skader seg. Vi må ha flere ansatte! Den foreslåtte bemanningsnormen er alt for dårlig.
Vi skal ikke langt tilbake i tid før knapt noen ett åringer gikk i barnehage. I år 2000 hadde drøyt 27 prosent av ettåringene plass i barnehage. I 2018 har nesten 72 prosent av ettåringene plass.
Som det står på 17.Mai fanen i barnehagen hos jenta mi; Barna er statens skatt. Det mest dyrebare den eier. Økt bemanning i barnehagen nå!
Følg Barnehageopprør 2018 og Foreldreopprøret 2018! Skriv under på listen under for mer bemanning i barnehagen! Del din historie under emneknaggen #uforsvarlig! For ungene våre!