Jeg jobber som pedagogisk leder på en avdeling med 19 barn (3-6år) og tre voksne. I tillegg til den nye rammeplanen er vi med i en storsatsing i Sandnes kommune der samtlige ansatte skal igjennom et omfattende opplegg med kurs, lesestoff, observasjoner og refleksjoner som tar masse tid! I tillegg har vi også daglige oppgaver som oppvask, lage til lunsj, ha samling, være forberedt og i forkant til aktiviteter i smågrupper, planleggingstid til fagarbeidere/assistenter i kjernetiden. For ikke å snakke om det superviktige HMS systemet som vi får kjeft for at vi ikke klarer kvittere ut hver eneste bidige dag!! Det er mye å holde styr på. Og midt i dette skal vi være trygge, varme, sterke og gode omsorgspersoner for barn i ulike alder, familiesituasjon, utvikling og dagsform vi skal være mentalt og fysisk tilstede! Barna søker de voksne og ønsker voksne som kan leke sammen med dem, utforske og under sammen med dem. Snakke med dem og ha de gode samtalene. Men når hodet er tungt, så er det ikke lett! Når jeg snakker om tungt, så er hodet fullt av oppgaver og gjøremål som skal gjøres. Jeg er mannlig pedagog og er i mindretall som mann i barnehage. Jeg kjenner på denne husmorskultuten der alt av praktiske ting skal skje fort. Avdelingen skal se ryddig ut, oppvasken må gjøres fortere, snurret under nesa på barnet må vaskes bort osv Dette er ting jeg som mann ikke prioriterer, jo jeg tørker snørr så lenge jeg har papir i nærheten. Men det viktigste for meg er å være tilstede her og nå og alltid sette barna først! Som pedagogisk leder bærer jeg på et stort ansvar å lede et team Det er kan være et kapittel for seg selv det også. Men det krever en del forberedelse det også! Det er ikke rart mange av oss kjenner på utilstrekkeligheten og er på tampen til bli utbrent! Kjære kolleger! Jeg er så glad for at vi har våknet og stått opp for saken og for barna våre! De er fremtiden vår! Politikere, dere er med på å forme hvilket samfunn vi ønsker å ha i fremtiden. Da er det viktig å satse enda tyngre i barnehagen!