#49

Vi har ikke hatt avdelingsmøte på veldig lenge.

Jeg jobber lengre vakter flere ganger i uken, har alltid dårlig samvittighet og føler meg utilstrekkelig. Mine kollegaer strekker seg også så godt de kan, men på noen dager er tilbudet vi klarer å gi langt under det vi ønsker.

Jeg sier; ikke nå dessverre! Det får jeg ikke til akkurat nå. Bare vent litt! Eller jeg kommer snart tilbake! Noen dager er det kommet 10 småbarn før kl 8.15. Ofte er alle på plass til kl 8.45. Vi er to i personalet som skal ta imot, trøste, gi frokost, trøste igjen, skifte bleier m.m.
De aller yngste som sover to lurer er allerede klare for å legges. Vi har ikke annet valg enn å la en voksen sitte igjen med 11 små, mens en voksen legger.
Hva slags tilbud er det en person kan gi til så mange barn?
 
Men vi biter tennene sammen, står på og gir alt vi har av omsorg og energi!
På slutten av dagen har vi samme utfordring som på morgenen. Det er to igjen fra personalet på de to siste vaktene, og ingen barn er blitt hentet. Nå er også de som lekte fint på morgenen trøtte og slitne, og ønsker et fang. Vi bytter på så godt vi kan, trøster, veileder, skifter bleier, og trøster igjen.
Tidlig innsats høres så flott ut! Fine ord, lite innhold. Det er i de to først leveårene at innsatsen lønner seg mest. Det er her det koster minst av både ressurser og penger. Norge er et av verdens rikeste land, og norske verdier var noe det ble snakket mye om under siste valgkamp.
Hvem er vi som mennesker når vi svikter de yngste, de aller mest sårbare? Hvem er vi som nasjon når vi bruker store ord, men svikter i handling?
Jeg biter tennene sammen, står på og gir alt jeg har for barna. Jeg synes det er hårreisende at barn og personal i norske barnehager har rammevilkår som beskrevet under kampanjen #uforsvarlig!
Jeg skammer meg på vegne av politikerne og kommunenes uansvarlige fordeling av midler. Og sist men ikke minst skammer jeg meg på vegne av en kunnskapsminister som ikke evner å lytte til profesjonen, eller ta innover seg at det fremlagte forslaget om bemanningsnorm er altfor dårlig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s