På avdelingen min som er åpen fra 0700 – 1630 hver dag (altså 47,5 time per uke), er det 18 barn over 3 år og 3 voksne. Altså følger vi det som i deres forslag skal være påkrevd.

Fordi vi voksne jobber 7,5 timer, er vi alle tre samtidig på jobb mellom 0900 og 1430. Dette er et tidsrom på 5,5 timer per dag (27,5 timer på en uke).

Fordi det er mange avdelinger som skal koordineres har vi et morgenmøte som varer 15minutter hver dag – altså én time og 15minutter i løpet av en uke.

Vi har også pauser. En halvtime hver per dag utgjør tilsammen 1,5 timer pause i løpet av en dag – altså 7,5 timer per uke.

Pedagogisk leder er ute fra avdeling 4 timer per uke på grunn av ubundet arbeidstid (planleggingstid) og en time per uke går til ledermøte.

I løpet av en uke er vi alle tre ansatte 13 timer og 45 minutter samtidig på avdeling.

Dette tilsvarer 2 timer og 45 minutter per dag.

Så lenge ingenting uforutsett skjer, så er det dette vi tilbyr barna våre med deres forslag til voksentetthet.

Og da har jeg ikke tatt med avdelingsmøter som hver avdeling har en time i uka der vi dekker opp for hverandres barn – rett og slett fordi noen barnehager velger å gjennomføre slikt på kveldstid. I vår barnehage tar dette av de 13 timene og 45 minuttene hver eneste uke.