Det er ikke ofte jeg er syk og borte fra jobb.
Og jeg hater det de dagene jeg må holde meg hjemme.

Da har jeg dårlig samvittighet ovenfor de andre ansatte.
Ovenfor barna som har en tilknytning mindre.
For foreldrene som ikke får kvalitet som de fortjener og forventer.

Jeg tenker på sikkerheten til barna. Det har jeg bittert fått erfare:

Det var en av de dagene da feberen hadde slått meg totalt ut. Jeg kjente at det ikke kom til å nytte å presse meg på jobb. Det var bare å putte innpå paracet og holde senga.

Neste dag hadde jeg blitt bedre. Vi oppfordrer foreldre om å gi barna en ekstra sykedag. Barnehagelivet er tøft. Vi trenger gjerne å hente oss ordentlig inn.

Slik er det ikke med de ansatte. Vi skal helst komme tilbake før vi er friske.
Har fått telefon fra styrer om en ikke kan komme en halv dag, unntatt om en har omgangssyke. Da skal en passe litt på, men ikke så veldig.

Denne gangen, fikk jeg vonde tilbakemeldinger når jeg kom inn døra.

Klumpen kom i magen. Hva har skjedd? Med hvem? Hvor ille?

Ei jente hadde prøvd å rekke opp til en spade som hadde blitt kastet opp i et tre. Hun hadde stått på sykkelstyret. Sykkelen veltet og hun hadde fått et voldsomt møte med styret i fallet.
Sting måtte syes på legevakten.

Lederen kom til meg. Hun ville gjøre det klinkende klart at jeg var ansvarlig for denne ulykken til tross for at jeg ikke hadde vært på jobb. Jeg var avdelingsleder og satt med ansvaret om jeg var tilstede eller ei.

Ansvaret for forsvarlig drift av barnehagen er lett å skyve ned i systemet. På den måten trenger ikke politikere å ta det innover seg.

Derfor trenger vi en forsvarlig og lovfestet bemanningsnorm, som ivaretar barnas sikkerhet og det pedagogiske tilbudet.

Ansvaret må ligge der de øverste ansvarlige sitter. Uten fritak og upresise formuleringer.

Alt annet er #uforsvarlig!