#72

Velkommen til en ny dag i vår lille barnehage.

I dag kommer det minimum 30 barn fra 1-5 år i barnehagen. Vi er fire ansatte på jobb i dag, resten er syke eller har et sykt barn hjemme.

Dagen skal organiseres sånn at det ikke går mer ut over barna enn det må. Vi skal gi dem et pedagogisk tilbud.

1 åringene skal ses, ha nærhet og de skal få dekket sine grunnleggende behov i forhold til mat, søvn og bleieskift.

5 åringene er så store, de får klare seg litt selv – de leker jo så godt uansett. Vi kommer ikke til å se opptrinnet til konflikten mellom Kurt og Anne, men vi trer inn som brannslukker. Rettferdig? Det kan vi faktisk ikke svare på.

Pang, en hel boks med perler ligger på gulvet. Man kan høre en stresset voksen snakke litt for høyt og strengt til barna, men er det deres feil? Var det en voksen til stede? Hvem har ansvaret? Jeg er midt i legging og kan ikke sjekke akkurat nå. Må huske å snakke med den høylytte ansatte om å anerkjenne barna. Jeg må si det til den voksne på en anerkjennende måte. I dag er jeg den eneste pedagogiske lederen på jobb, så jeg må huske å se alt og gi gode, konstruktive tilbakemeldinger.

Jeg og de andre voksne skal kanskje også ha en matpause i løpet av dagen. Jeg har tidligvakt og med to timer igjen av arbeidsdagen sluker jeg en brødskive og en kopp kaffe før jeg traver videre. Må tilrettelegge for en god ettermiddag videre før jeg drar. Fire vakter blir til to kl. 14.00. To personer gjenstår etter klokken 14, i en liten barnehage med maks 30 barn i dag.

Bra det er fredag og at vi alle kan ta oss igjen i helgen. Det gikk jo bra denne gangen også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s