I en privat barnehage er vi 3 voksne per avdeling, ikke 4 slik mange andre er. I en utopisk verden uten møter, turnus, sykefravær, bleier, tiss på gulvet, biting, foreldresamtaler, barn med ekstra behov hadde dette kanskje vært nok til å gi 10 barn det de har behov for av fysisk og psykisk støtte i hverdagen.

Sanner sier vi må huske at foreldrene er så fornøyde, og det må vi. Men de er fornøyde fordi vi jobber oss i hjel hver eneste dag. Man er skutt hver eneste ettermiddag, og har sjelden overskudd til å pleie venner og familie i vårt eget liv mer enn på et minimum.

Stress-hjerte / rygg / nakke / ledd / hode / samvittighet er normalen for alle, faglærte og ufaglærte i barnehagen. Ja, vi må bli flinkere til å si ifra, men det føles veldig demotiverende når de som tar beslutningene for oss, er ute i media som Sanner – og er SÅ glad for normen han tror vil redde oss alle, men som ikke tilfører feltet noe nytt.

Det er ikke rart Barnehagelærere fort ender opp i andre yrker. Det er for tøft, man skal glede seg til å gå på jobb. Det gjør man ikke når ens beste ikke er godt nok.

Kvalitet i barnhagen? Langt ifra! Hjertesukk.