Jeg blir helt matt når jeg tenker på at det nå er tid for brukerundersøkelsen i barnehagene igjen. For meg betyr det bare Masse tullete ekstraarbeid. Vi, personalet, må være ekstra PÅ rundt foreldrene og fortelle og dele både muntlig og skriftlig hvor gode vi er. Hvor god tid vi har til barnet deres. Foreldrene skal pumpes full av positiv informasjon som løfter barnehagen til et nytt nivå. For vi mååå jo score bedre enn i fjor.

Det som ikke blir sagt noe om til foreldrene er om alle tidstyvene, alle de gangene vi voksne er så opptatt at vi ikke rekker å stoppe hen som biter. Rett og slett fordi vi ikke har kapasitet til å være tilstede. Oppvaskmaskinen skal fylles/tømmes (personalet skal til og med vaske oppvaskmaskinen). Gulvene skal vaskes mellom hvert måltid, vi har klesvask, møter, passe andre baser slik at de og får ha møte. Vi skal ha pauser, skal tørke støv, vaske kjøkken, vaske stellearealet, vaske ditt og datt. Og så må jeg bare ringe den telefonen til den pappaen som lurer på hvordan det går med hen som var så trist i morges.

Pedagogisk leder er på ledermøte. Igjen sitter to assistenter med 9 barn. Et barn trenger ny bleie. Den voksne tar med seg to ekstra barn inn på stellerommet for å avlaste den voksne som blir igjen aleine. Nå er det dessverre brannslukking som gjelder. Et barn savner mamma og vil sitte på fanget. En til kommer og setter seg på det trygge fanget, de synger en sang, og ler litt sammen. Et annet barn kaster seg over yngstemann som kryper på gulvet, og legger igjen et dypt tannavtrykk i ryggen på hen.

Jeg blir helt matt, helt tom av å tenke på at vi på nytt skal fordype oss i resultatene fra brukerundersøkelsen, i arbeidet vårt for å bli enda bedre. For innerst inne vet jeg at foreldrene ikke har et riktig nok bilde av barnehagen til å kunne gi svar som vi virkelig kan jobbe med, slik at vi på EKTE kan forbedre oss gjennom utviklingsarbeidet vårt det kommende året.