#79

Så var det den tiden av året igjen. Allerede i september ble vi oppfordret av barnehageeier at vi kunne allerede nå begynne å se på spørsmålene i foreldreundersøkelsen slik at vi visste hva vi burde ha fokus på. For det viktigste er jo at foreldre er fornøyde, ikke at barna har det bra eller at barnehagen faktisk har høy kvalitet. Nei, det viktigste er at det ser bra ut og at foreldrene er fornøyde.

Det at foreldrene er fornøyde er så viktig for oss at vi gladelig pynter litt på sannheten. Vi gjør oss ekstra i flid med bilder og annen dokumentasjon. De fine bildene i gangen sier ingenting om travel barnehagehverdag hvor toleransevinduene hos både store og små kan være ganske små innimellom.

Vi har fine planer og lager alltid en formingsaktivitet som bevis på at vi har jobbet med tema. Vi har til og med vært så gode at selv de aller minste har gjort det meste selv. At vi i barnehagen stresset litt med at alle fikk lage noe og at vi brydde oss fint lite om at ett par av barna hater å få maling på hendene, kunne vi ikke ta hensyn til. Produktet ble fint så får det samme være om ungen heller ville leke med noe helt annet. Så smiler vi stort når barna leveres og hentes og forteller gjerne en morsom historie eller to.

Beskjeden er klar fra ledelsen: Dersom det er noe negativt som må tas opp med foreldre/foresatte – vent til etter foreldreundersøkelsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s