#87

imageZREGRLYZ

Det er midt på dagen og alle ansatte er på jobb. Vi er ute og 30 barn mellom tre og seks år myldrer rundt på uteområdet. Siden alle ansatte er på jobb, skulle man tro at vi er 5 ansatte ute sammen med barna, men neida. 

To er på møte og én gikk akkurat til pause, så ute er vi to ansatte på 30 barn. Det betyr en voksentetthet på 15 barn pr ansatt. (Pga logistikk ifht andre møter som skal avholdes senere er vi nødt til å kjøre pausene mens møter avholdes.) Så er det et barn som har vært uheldig og ikke rakk toalettet, slik at den andre ansatte som jeg er ute sammen med må inn og hjelpe barnet med fullt skift av alt fra undertøy til nytt regntøy. Så da står jeg der alene da, med 29 barn – altså en voksentetthet på 1:29. Hvor forsvarlig er dette?! 

Etter 15 minutter er de fortsatt ikke kommet ut, men jeg klandrer ikke den ansatte fordi jeg vet at det tar tid å skifte og jeg vet at barnet må ivaretas. For barnet kan det være nedverdigende nok å både tisse og å bæsje i buksa, iallefall når du er fire år. Før de kommer ut er det nok et barn som er uheldig og må inn og ha helskift, så jeg blir stående 30 minutter alene med ansvar for 29 barn. 

Man kan ikke sette på pause-knappen og få «still»-bilde slik som man gjør på TV, for dette er mennesker, dette er barn som lever livet her og nå. De leker og ler, de krangler og gråter. De trenger oppfølging, støtte og trøst, men det kan jeg ikke gi dem. Slik er situasjonen flere ganger i uken; vi er ofte alene eller bare to ansatte på de 30 barna. 

Hva gjør dette med barna? Og med de ansatte? Dette er alvorlig. På papiret følger vi bemanningsnormen, men det ser verken oss ansatte eller barna noe til. For bemanningsnormen viser sitt sanne jeg i det daglige livet på avdelingen og ikke gjennom svart skrift på et papir.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s