#93

imageJ9KMHBNB

Jeg har i lengre tid vært bekymret for bemanningen i barnehagen der mitt yngste barn går. Barnehagen er i en kommersiell kjede, og har etter pålegg fra eier utsatt og innføre en bemanningsnorm før august 2019. I tillegg har barnehagen åpent en time lengre en «normalen», noe som gjør at de må fordele de ansatte ut over dagen. Jeg har også registrert at det ikke nødvendigvis settes inn vikar, dersom en av de faste er borte. 

Flere ganger denne høsten har jeg levert og hentet i kaos. Det er få voksne (1-2) sammen med en stor barnegruppe småbarn der de fleste er under 3år. De ansatte gjør en enormt god jobb, men de er ikke mange nok! Det er ikke noe å utsette på verken assistenter, fagarbeidere eller pedagogene sin kompetanse, men det sier seg selv at de ikke strekker til når de er alene med en barnegruppe på 12, der 3 trenger trøst, to krangler, og jeg gjerne vil ha informasjon om hvordan dagen til min to åring har vært. 

Det toppet seg en morgen da jeg skulle levere og en stakkas vikar (heldigvis kjent vikar) var alene med 8 små barn, der tre av de gråt og trengte trøst, en var ferdig med å spise og flere ble levert og trengte å bli sett. Jeg ble for å hjelpe til så lenge jeg kunne, men måtte forlate mitt barn gråtende (noe som heldigvis er uvanlig) for å komme meg på jobb da to nye fremmede vikarer dukket opp.

Det forferdelig for meg å gå på jobb når jeg ikke kan være sikker på at barnet mitt har det bra i barnehagen fordi de ikke er nok voksne! Jeg har selvsagt tatt det opp med barnehagen, men det er lite de kan gjøre når eier sier nei. Noe må gjøres nå! Barna er fremtiden! Det koster samfunnet mye mindre å gi barna en god barndom i dag , en å reparere seinere! Bemanningsnormen som er vedtatt må styrkes og må gjelde hele åpningstiden, ved sykdom, kurs og planleggingstid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s