#egentlig – fortelling 18

Bemanningsnormen har vært den samme siden jeg ble ferdig utdannet i 1986. I tillegg hadde vi ansatt kokk og vaktmester. Åpningstiden har økt, oppgavene har økt, systemene innen administrasjon, internkontroll og HMS har eksplodert. Den faglige utviklingen har økt og ansattes ansvar i forhold til tidlig innsats er stor. Føringene ovenfra har økt, og krav til rapportering og dokumentasjon er stor. Det som ikke har økt er bemanningstettheten, regler for overtid og avspasering, …

Planleggingstid og møter tar konstant vekk 2 årsverk i vår barnehage. Fra kl 09.10 til 14.10 har vi grunnbemanningen på plass hvis der ikke er møter eller planleggingstid – med andre ord – bemanningsnormer er kun ett tall – ikke reell.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s