#egentlig – fortelling 23

Jeg jobber som daglig leder i en non-profitt, privat barnehage som har et styret som har det overordnede ansvaret for økonomien. Jeg har ansvar for å driver barnehagen på en forsvarlig måte og det overordnede pedagogiske ansvaret. Styret har bestemt å øke antall småbarn for å få det til å gå rundt økonomisk, hvilket jeg har sagt at jeg ikke er enig. Jeg mener det er uforsvarlig, og jeg har gitt de mange gode grunner til det. Vi er fortsatt innenfor den nåværende bemanningsnormen, ergo brukes dette som en grunn for å øke antall barn pr ansatt. Men jeg som fagperson og styrer mener at dette er uforsvarlig. Vi har hatt mye sykdom på huset det siste året og personalet er slitne. Det blir 14 barn under 2 år på 4 ansatte på småbarnsavdeling, hvilket jeg mener er uforsvarlig særlig når det er mange 1 åringer. Jeg mener at de umulig kan gi barna det de fortjener og som når ikke igjennom med mine mange faglige begrunnelser. Og dagens bemanningsnorm blir brukt mot meg som en grunn for å øke antall barn. Jeg blir frustrert når jeg som styrer og fagperson blir overkjørt på denne måten! Og jeg får en følelse av at min kunnskap ikke er verdt noe og at min erfaring som pedagog gjennom mange år ikke har noe betydning. Når jeg sier ifra så blir dette ikke lyttet til. Jeg skjønner at det må gå rundt økonomisk, men til hvilken pris? Det er barna og de ansatte dette går utover, og jeg føler meg maktesløs.

En kommentar om “#egentlig – fortelling 23

1. Hmm jeg føler med deg, dette er ingen enkelt situasjon. Håper du har noen rundt deg som kan støtte deg og at dette endrer seg.Ja sant som du sier det går utover barna og dere som ansatte. Lurer på hvorfor det spares på når barna er det viktigste vi har og er vår fremtid? Her burde det bruke mer ressurser og penger. Liker ikke den utviklingen som skjer i Norge, være seg barn, gamle, syke ;O( Jeg har sett så mye vondt og verre vill det bli. Klasseskillene blir bare større og større, makt og penger er det som styrer vårt land!Ønsker deg og dine lykke til videre

Likt av 1 person