#egentlig – fortelling 28

Vi er tretten 1 og 2 åringer , og 4 ansatte. Når en ansatt er på kurs eller er syk får vi ikke automatisk vikar, det vil si at flere dager i året er vi bare 3 ansatte. Vi har en åpningstid på 10 timer. Tidligvakt jobber fra 7.00-14.30, Tidlig mellom 8.00-15.30, Sen mellom 8.45-16.15 og Senvakt 9.30-17.00. Alle 13 barna er der innen 8.30/9.00 og kl 15.30 er det som regel igjen 11/12 barn- da er vi 2 ansatte. Ved sykdom og kurs er vi bare 1 ansatt igjen 15.30. Det er jo ikke forsvarlig. Det er jo også en del møter, planleggingstid for ped.lederene og ikke minst rydding og forbredelse til måltidene. Så med andre ord går det bort mye tid hvor vi skulle vært med barna. Vi klarer det meste men det er jo ikke forsvarlig – tenk hvis noe skulle skje. Vi får heller ikke gitt barna det de har krav på med tilstedeværende ansatte.