Ny bemanningsnorm, men økte krav.

I mine øyne er dette en vits. Jeg har jobbet over 20 år i barnehage, og opplever at det aldri har vært verre. Bemanninga i barnehagen er den samme nå som da jeg startet i mitt yrke. Barnegruppa, derimot er større, åpningstida er lengre, barna er yngre når de starter i barnehagen, oppgavene er flere, og kravene større. Bemanninga den samme… Skjerpet pedagognorm er viktig og bra, men i realiteten blir bemanninga mindre, da det går bort mer tid til planlegging og møter, arbeidsoppgaver som gjør at vi får mindre «hender» i jobben med barna. Og hender er det vi trenger. Hender, øyne, ører, og ikke minst hjerter som så inderlig ønsker det aller beste for disse små. Vi trenger nok bemanning gjennom HELE barnehagedagen for å kunne se og forstå hvert enkelt barn, for å kunne møte dem med respekt og la dem medvirke i sin egen hverdag. For å kunne ivareta alle de ulike behova i ei barnegruppe, for å kunne gi dem nok trygghet og omsorg til å kunne leke og lære.

En kommentar om “Ny bemanningsnorm, men økte krav.

  1. Hege solvang sier:

    Vi må få en bemanningsnorm som er faktisk er god nok igjennom hele dagen. Vi har på ingen måte god nok bemanning sett ut fra hvilke krav som stilles til oss. Kravene økes, det blir lengre åpningstider, det blir flere arbeidsoppgaver- men vi har ikke flere hender. Noe må gjøres NÅ ellers klare ikke folk å stå i jobben sin. Vi sliter oss ut både psykisk og fysisk.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s