#sidet – Historie 3

Det jeg opplever som utfordrende gang på gang, er å stå alene med store barnegrupper på starten og slutten av dagen. Alene med 12-15 barn. Jeg opplever at sikkerheten er vanskelig å ivareta fordi det er vanskelig å ha oversikt over så mange aktive og lekende barn, jeg opplever det som pedagogisk helt uforsvarlig fordi jeg ikke er pedagog men mer som en slags vakt/vert. Hvis det skjer noe så har vi personal på andre avdelinger, men de er jo også alene med sine grupper. Så hvor mye hjelp det er vet jeg ikke. Vi er også to på hele gruppa store deler av dagen. Både i starten og slutten av dagen og ved pauseavvikling. Når da et barn må ha hjelp til stell/skift, eller hva som helst, så står man igjen med over tyve barn. Da holder man litt pusten og slapper først av når den andre er på plass igjen. Når da forventningen om å skulle være leken og påkobla, støttende og observant for enkeltbarnet legges på toppen så kan man føle seg ganske kvalt. Jeg har vært sykemeldt en lang periode og måtte ha en liten runde samtaleterapi for å fullt ut få grep om hvordan jeg skulle håndtere dette spennet mellom forventningene ig hva jeg kan makte. Det er ikke meg som skal fixes. Det er systemet. Jeg vet ikke om jeg blir i denne jobben. Jeg elsker den, men hvis jeg ikke klarer å bli mer distansert og bry meg litt mindre om kvaliteten jeg kan få til eller klarer å være bare « barnevakt» i perioder så er det kanskje ikke mulig for meg å bli. Det ville være en sorg å måtte forlate skuta for å redde mitt eget skinn, men hva skal man gjøre? Jeg ble avslørt av et barn en hektisk morgen, hen sa: hvorfor snakker du som en som jobber på restaurant? Jeg var da tydelig i vertinnemodus, og det plukka det barnet opp på. Jeg vil ikke være vertinne og barnevakt. Det er ikke det som er jobben min.