#sidet – Historie 6

Jobber i en liten kommunal barnehage der jeg over lang tid har opplevd at barnehagen er kronisk underbemannet på grunn av pedagogenes plan- og møtetid samt høyt sykefravær. I tillegg har det vært flere utskiftninger av styrer, som kun er ansatt i 40 % stilling. Dette har ført til at de pedagogiske lederne har måtte gjøre styreroppgaver, som også går utover bemanningen på avdelingen. Som fagarbeider står man ofte igjen med ansvar for dobbelt så mange barn som bemanningsnormen tilsier. Dette går særlig utover de mest sårbare barna med spesielle behov, som ikke får den oppfølgingen de har behov for (og krav på). I tillegg er jeg tidvis også bekymret for barnas sikkerhet, da vi er for få voksne til å ha fullstendig oversikt. Som ansatt gir jeg omsorg så godt jeg kan, men synes det er trist at det pedagogiske og spesialpedagogiske tilbudet blir så tilfeldig, fordi vi ikke har tid til samarbeid og planlegging.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s