Det er 1 time til seinvakta kommer, og pedagogisk leder har ubunden tid og begynner derfor enda senere på jobb. Det hender ofte at jeg er alene med 8 småbarn på avdelingen, og det hender ofte at to av barna har bæsja men at jeg ikke har mulighet til å skifte på dem før seinvakta kommer. Å fortelle foreldrene at barna er så såre i stumpen at de har fått blemmer, men at jeg ikke ønsker å fortelle hva årsaken til det er, hender også.

Med 8 småbarn trenger halvparten av de et fang å sitte i til enhver tid. De trenger verken å være trøtte eller syke, men de trenger nærhet og omsorgen som vi «reservemammaer» og «reservepappaer» i barnehagen er for de yngste.
De andre fire leker forhåpentligvis fint. I 5 minutter. To av de blir så hardhendte med hverandre at det ender i fall og gråt, mens et annet barn igjen lengter etter mammaen sin. Døra går opp, og et annet barn ankommer barnehagen. Jeg går ut i gangen for å møte barnet og moren, bærende på et barn og tre andre hengende etter beina mine. Et nytt barn gråter inne på avdelingen, men jeg håper at det snart slutter for nå ønsker jeg å ta imot barnet som nettopp kom. Avskjeden med mor er som vanlig lang og fullt av tårer. Både mor og jeg kjenner en klump inni oss når jeg tar imot barnet, så vi sier hade fordi jeg må inn på avdelingen igjen da barnet der inne ennå gråter. Det smitter, og nå gråter to andre barn i tillegg og vil opp til meg. Jeg tenker i mitt stille sinn at jeg skulle ønske jeg kunne dele meg, og at dette er #uforsvarlig. Dette hender dessverre altfor ofte.

De som påstår at det er god nok bemanning i barnehagene, har enten aldri jobbet i en barnehage eller vært tilskuer til en barnehagehverdag, eller de jobber i en barnehage helt utenom det vanlige, som virkelig skiller seg ut fra mengden. Det var endelig på tide at vi får vise resten av Norge hvor #UFORSVARLIG barnehagene drives!

Det trengs nok bemanning – Gjennom hele dagen!